Woontrends 2023: zó gaat je interieur er dit jaar uit zien!

Kolkman Wonen

Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent een nieuwe start. En dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je interieur! In januari hebben veel mensen de neiging om verandering aan te brengen in huis. Want na een jaar zijn we wel toe aan iets nieuws! Dit is hét moment om eindelijk dat oude vloerkleed de deur te wijzen, je indeling compleet om te gooien of eindelijk de knoop door te hakken over de nieuwe raambekleding.

Wat is nu eigenlijk in de (interieur)mode?

Je hebt vast al bepaalde eisen gesteld aan de make-over van je interieur. Maar je wilt ook een beetje rekening houden met de huidige woontrends. De wooninspiratie vliegt je om de oren, maar wat is nu eigenlijk ‘in’? In deze blog geven we je tips hoe je jouw huis de mooiste 2023 make-over kunt geven.

De 5 woonstijlen van 2023

In 2023 staan vijf verschillende woonstijlen centraal. Voor de VT Wonen fans; deze zijn te vergelijken met de verschillende stijlstudio’s bij woonwinkel Eijerkamp. Voor de minder fanatieke lezers leggen we de vijf woonstijlen natuurlijk met liefde uit.

  1. Scandinavisch: een bekende maar blijvende woonstijl die we veel terug gaan zien in 2023. Bij een Scandinavisch interieur kun je denken aan luchtige materialen, lichte kleuren en tijdloos design. Deze woonstijl straalt rust uit en legt de focus op functionaliteit. Zo moet het meubilair allereerst comfortabel zijn en wordt het minimalistisch vormgegeven. Materialen die veel gebruikt worden bij een Scandinavische woonstijl zijn essen en beukenhout, in combinatie met zachte textielsoorten.
  2. Minimalistisch modern: nog zo’n oude bekende. Een ontzettend populaire en tijdloze woonstijl, die zich makkelijk met andere stijlen laat combineren. In een minimalistisch modern interieur zie je strakke maar ook organische vormen, sobere materialen en rustige kleuren terug. Net als bij de Scandinavische stijl zijn functionaliteit en comfort steeds belangrijker. De boventoon wordt gevoerd door beige, in combinatie met grijs, bruin en groen bruine tinten. Voor meubels worden vaak zachte stoffen gebruikt zoals velvet, bouclé en teddy.
  3. Bohemian: onder de interieur freaks ook wel boho genoemd. Ibiza, naturel tinten, natuurlijke materialen.. je ziet het al wel voor je, toch? In een bohemian interieur wordt je omringd met een mix van meubels en naturel tinten. Materialen die veel gebruikt worden zijn warme houtsoorten, natuurlijke elementen zoals houten ornamenten, schelpen en veren en exotische planten.
  4. Maritiem: eigenlijk spreekt de naam voor zich. In een maritieme woonstijl zie je sprekende kleuren zoals blauw, turkoois en wit in combinatie met hout met een geschiedenis. De blauwe kleur creëert een gevoel van rust. Net als bij de bohemian woonstijl zie je hier vaak planten en schelpen terug.
  5. Art Deco: een woonstijl voor de mensen die van kleur en energie houden! Waan je in de sfeer van Afrika of Zuid-Amerika met rijke, warme kleuren zoals koningsblauw en dieppaars, vaak in combinatie met prints, goud- en zilver accenten. De geometrische vormen zorgen voor echte eyecatchers in je interieur. Je moet ervan houden!

Op zoek naar jouw woonstijl? Vraag interieuradvies aan!

Kom je er zelf niet helemaal uit, of verschillen jij en je partner teveel van mening? Dan denken wij graag met je mee. Als woninginrichters zijn wij altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur. Naast onze kennis over verschillende woonstijlen, kunnen we je adviseren over de producten en materialen die bij jouw stijl en woonsituatie passen. En wat het nog een beetje extra leuk maakt? Dat advies is geheel vrijblijvend! Als woningstoffeerders denken we nou eenmaal graag mee over de indeling, het kleurgebruik en de functie van de ruimte. Dat hoort bij ons werk, vinden wij. Ook als je na een afspraak een offerte aanvraagt, is deze geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast en kunt gerust nog eens nadenken over je project.