Welke raambekleding past het beste in de badkamer?

Hoe kies ik de juiste raambekleding voor mijn badkamer? Deze vraag horen we vaak! Omdat een badkamer een vochtige ruimte is, hebben veel mensen twijfels bij het kiezen van hun raambekleding. Maar daar gaan wij je bij helpen! Er zijn namelijk genoeg soorten raamdecoratie die perfect zijn voor de badkamer en ook nog eens een gezellige sfeer geven. Check hier onze top 3.

  1. Horizontale jaloezieën

Tijdloos en ontzettend populair! Aluminium jaloezieën zijn onze beste aanbeveling voor de badkamer. Dankzij het materiaal kunnen aluminium jaloezieën prima tegen vocht en je regelt zelf je privacy. Wel zo handig als je net onder de douche springt 

Bij horizontale jaloezieën heb je de keuze uit veel verschillende kleuren en lamelbreedtes. Zo creëer je de perfecte jaloezie die bij jouw badkamer past. Daarnaast zijn rondvliegende spetters geen probleem: ze zijn gemakkelijk schoon te maken.

2. Shutters

Shutters geven sfeer en elegantie aan ieder huis. Je kunt de lichtinval perfect reguleren en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. We maken ze op maat voor ieder raam: ook voor bijzondere vormen! Heb je een driehoekig of rond raam? Geen probleem, ook daarvoor maken we shutters! Maar wat maakt shutters nou zo geschikt voor de badkamer? 

Onze houten shutters ondergaan een drogingsproces van zes maanden. Dit maakt ze bestand tegen luchtvochtigheid: dus ook tegen het vocht in de badkamer. Shutters zijn dus een ideale keuze voor je badkamerraam.

3. Duettes

Al eens gehoord van duettes? Zo niet: duettes (ook wel dubbele plissés) geven een perfect evenwicht tussen privacy en licht. En dat is ook precies wat ze zo geschikt maakt voor de badkamer!

Dankzij het top-down systeem hang je de duette precies daar waar jij hem wilt. Helemaal dicht, voor de helft dicht of precies in het midden: jij beslist! Daarnaast hebben duettes een hoog isolerend vermogen dankzij de honingraatstructuur. Dit houdt de kou tegen in de winter en in de zomer houdt het de hitte buiten.

Nu hoor ik je denken: hoe gaat dat dan, stoffen raambekleding in de badkamer? Dat kan toch niet tegen al dat vocht? Ook daar hebben we een oplossing voor. Bij raambekleding voor de badkamer raden we aan om te kiezen voor de speciale DustBlock® stoffen. Deze stoffen hebben een speciale finish gekregen die ze antistatisch en vocht- en vuilafstotend maakt. Zo kan een duette dus prima tegen wat stootjes in je badkamer!

Let wel: ondanks dat deze stoffen vochtafstotend zijn, maakt dit ze nog niet volledig bestand tegen vocht. Het is dus niet de bedoeling om duettes in het raam ín je douche te hangen. Maar voor alle andere ramen in je badkamer zijn duettes met speciale DustBlock finish een hele goede keuze. 

Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Maak dan gerust een afspraak. Je bent van harte welkom in onze winkel, maar we komen ook met alle plezier bij je langs! Wil je liever direct een offerte aanvragen? Dat kan gemakkelijk via onze offertepagina.

Tel: 0578-574460

E-mail: info@kolkmanwonen.nl