inbetween gordijnen

Wat zijn inbetween gordijnen?

Dat jij jezelf de vraag ‘wat zijn inbetween gordijnen’ stelt, snap ik heel goed! Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes als je op zoek bent naar raambekleding. Aan het aantal keuzes zal het dus niet liggen. Op deze pagina leg ik je graag uit wat inbetween gordijnen zijn en wanneer je voor dit type gordijnen kunt kiezen. Ik ben Annelieke Kolkman, eigenaresse van Kolkmanwonen samen met mijn man Ferdy. Ik kom met onze bus vol stalen bij klanten aan huis om naar de wensen te luisteren. En samen de juiste keuze te maken om het plaatje compleet te maken!

 

De naam zegt het eigenlijk al!

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, verklappen hun eigen functie eigenlijk al. Het zit tussen vitrage (heel dun) en overgordijnen (heel dik) in. De voornaamste functie van inbetween gordijnen is dat men vanbinnen nog wel naar buiten kan kijken, maar van buiten niet meer naar binnen. Wanneer je veel waarde hecht aan privacy, zijn inbetween gordijnen dus een hele goede optie!

Wat is het verschil tussen inbetween gordijnen, vitrage en overgordijnen?

Zoals ik net al even noemde vallen inbetween gordijnen eigenlijk tussen vitrage en overgordijnen in. Vitrage is dus dunner dan een inbetween gordijn. Wel zijn ze beide lichtdoorlatend en worden ze vaak gekozen vanwege de privacy die ze geven. Inbetween gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins, terwijl vitrage vaak wit is. Overgordijnen zijn vaak heel dik en worden gekozen als klanten de ruimte willen verduisteren, denk aan een kinderkamer.

Wat zijn inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen zijn erg populair en dat heeft zijn redenen. 

  • Spelen met lichtinval: dankzij de lichtdoorlatende stof wordt daglicht nog gewoon doorgelaten, maar door te variëren met open, halfopen of dichte gordijnen bepaal je zelf de lichtinval in je woning.
  • Inbetweens geven privacy: doordat je zelf nog naar buiten kunt kijken, sluit je jezelf niet helemaal af van de buitenwereld maar ervaar je wel veel privacy. Win-win dus! 
  • Inbetweens geven een luxe en sfeervolle uitstraling aan je huis
  • Je kunt inbetweens goed combineren met overgordijnen, zodat ze samen een mooi geheel vormen.
Gordijnen op maat Apeldoorn

Samengevat: wat zijn inbetween gordijnen? En wanneer kies je ervoor!

Al met al zijn inbetween gordijnen de ideale raambekleding wanneer je houdt van privacy, maar wel graag natuurlijk daglicht in je huis hebt. Ze bieden een oplossing voor je thuiskantoor (denk aan de schittering op je computerscherm), maar ook in de keuken en woonkamer staan ze geweldig.

Word je graag geadviseerd over de mogelijkheden? Dan komen we vrijblijvend met stalen bij je langs. Zo kun je de stoffen even echt zien en voelen en kijken wij meteen naar de ruimte. 

Bekijk ons raamdecoratie assortiment: