Warme tips om je huis herfstklaar te maken

isolerende raamdecoratie

De R zit weer in de maand en dat betekent dat het weer herfst wordt! Het wordt weer vroeg donker, de kachel moet weer aan en de bomen kleuren prachtig oranje (voor zolang het duurt). Kortom: hoog tijd om de fleecedekens tevoorschijn te halen en je huis herfstklaar te maken. In deze blog geef ik je een paar simpele tips hoe je in één middag je huis kunt omtoveren tot een warm paradijsje!

I have too many candles.. said no one ever

Dat zegt eigenlijk genoeg toch? De herfst staat voor kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen! En weet je wat zo fijn is? Het hoeft niet veel te kosten, en toch geeft het branden van een aantal kaarsen in huis zoveel extra sfeer.. 

Wil je voor een extra herfstgevoel gaan? Kijk dan eens naar geurkaarsen met een typische, herfstachtige geur zoals deze Spice geurkaars van de Hema. Ben je fan van Rituals? Dan is de Ritual of Mehr geurkaars een topper.

Voeg zachte materialen toe aan je huis

Zachte materialen versterken namelijk de warme sfeer in je huis. Bekijk de ruimte goed en ga eens na of je enkele ‘harde’ materialen ook zou kunnen vervangen door zachte materialen. Heb je bijvoorbeeld een metalen salontafel? Zet daar maar eens een gebreide poef naast en kijk wat het doet met de sfeer. 

Wil je het wat simpeler houden? Haal dan gewoon een paar extra kussens en dekens. Ook dat kan al een groot verschil maken!

Ruil de zomertinten in voor warme herfstkleuren

Twijfel je al even om je muur te schilderen? Dan is de start van de herfst het perfecte moment! Ga voor een warme kleur die de sfeer van de herfst omarmt, zoals terracotta, roestbruin, okergeel of donkergroen. Gaat schilderen je toch nét iets te ver? Laat deze warme kleuren dan terugkomen in kleine accessoires zoals kussenhoezen, dekentjes, mooie wanddecoratie.. Zo houd je het subtiel, maar geef je toch veel meer sfeer aan je huis in de koude maanden. En omdat de winter er nog achteraan komt, kun je extra lang genieten van de warme sfeer in huis 

De kracht van licht

Vooral in het najaar is goede verlichting belangrijk. Aan de ene kant omdat het natuurlijk vroeg donker wordt, maar aan de andere kant heeft licht ook heel veel invloed op de sfeer in huis. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat een witte ledlamp iets heel anders doet dan een goudgele spiraallamp  Toch wordt goede verlichting wel eens vergeten bij het aanpakken van het interieur. Investeer daarom dit najaar eens in een eyecatcher zoals deze gevlochten lamp. Deze geeft een prachtig effect op de muren en op het plafond: hogere sferen gegarandeerd!

Hoe maak jij je huis klaar voor de herfst?