Traprenovatie open trap

Kolkmanwonen traprenovatie apeldoorn

Wat komt er kijken bij de traprenovatie van een open trap?

Een open trap is vaak een verbindstuk tussen verschillende ruimtes. Je vindt ze vaak terug in woonkamers of in een hal. Extra vervelend dus als jouw open trap versleten of beschadigd is. Gelukkig hoef je niet meteen aan een nieuwe trap te denken, want we kunnen je huidige trap gewoon een nieuw leven geven.

Waarom een open trap?

De belangrijkste reden om voor een open trap te kiezen, is omdat dit het ruimtelijke gevoel in een woning behoudt. Doordat een open trap geen stootborden heeft, kijk je er doorheen en sluit je ruimtes minder van elkaar af. Dat heeft natuurlijk voordelen:

  • Je behoudt een open gevoel
  • Het laat veel licht door
  • Het geeft een elegante en moderne sfeer

Daarentegen heeft een open trap ook zijn nadelen:

  • Het vuil wat je op de trap achterlaat valt door de treden
  • Een open trap is inder geluiddempend
  • De warmte trekt makkelijk weg naar boven – en de kou trekt sneller naar beneden

Open trap bekleden

Is jouw open trap toe aan een nieuw jasje? Kies dan voor een traprenovatie met kwalitatieve bekleding. Met een open traprenovatie geef je de trap een geheel nieuwe look, zonder hak- of breekwerk. Welke look je aan je trap wilt geven is helemaal aan jou! Wanneer wij de traprenovatie mogen uitvoeren, heb je de keuze uit laminaat (HPL), PVC of eiken. Daarnaast is de keuze aan kleuren en afwerkingen eindeloos, zodat je altijd een stijl kunt kiezen die naadloos aansluit op jouw woning. Als finishing touch werken we iedere trap af met een antislip toplaag, waardoor je zeker minimaal 20 jaar kunt genieten van je nieuwe trap!

Wat kost een traprenovatie van een open trap?

De kosten van een open trap renovatie hangen af van verschillende factoren. Zo heeft de vorm van je open trap invloed op de kosten, maar ook het aantal treden en het formaat van de traptreden.

Vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies aan huis. We komen dan kosteloos met stalen bij je langs om je wensen en de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast kunnen we meteen de ruimte zien waar het allemaal om draait en kunnen we de traptreden inmeten, zodat we een duidelijke offerte kunnen opstellen.