Soorten zonwering voor je huis op een rij

Woning-Locatie1614-Wit_NovaShade-DB703-8429_Cam01

Hoe lekker het ook is wanneer de zonnestraaltjes naar binnen schijnen; soms is het iets teveel van het goede. Het wordt te warm in huis of je meubels verkleuren. Met de juiste zonwering houd je de zon net zoveel buiten als je zelf wilt. Daarom zet ik alle soorten zonwering die wij bieden voor je op een rij!

Zonwering aan de buitenkant

Nog even een belangrijke tip: om de warmte echt goed buiten je huis te houden, kies je voor zonwering aan de buitenkant van je huis. Dat zit zo: zodra de warmte van de zon het glas raakt, komt de warmte eigenlijk al naar binnen toe. Om dit te voorkomen, kies je dus het beste voor zonwering aan de buitenkant van je huis. Welk type zonwering je kiest, hangt vervolgens af van wat je mooi vind, wat er bij je woning past en hoeveel ruimte er is.

Rolluiken

Een bekende vorm van zonwering zijn rolluiken. Ze zorgen voor een aangenaam woonklimaat waar je het hele jaar van profiteert: in de zomer houden ze de warmte buiten, en in de winter houden ze het binnen lekker aangenaam. En dat is niet alleen goed voor je humeur: ook je portemonnee wordt er blij van! Daarnaast zijn ze ook nog eens inbraakwerend. Fijn als je een paar weken op vakantie gaat bijvoorbeeld.

Screens

Er ontstaat nog wel eens verwarring tussen screens en zonneschermen. Screens zijn de vlakhangende, zonwerende stoffen voor je ramen. Ze zorgen ervoor dat zonlicht en warmte optimaal gefilterd worden. Omdat screens vlak langs je raam hangen, besparen ze heel veel ruimte. Screens zijn dus een ideale keuze als je weinig extra ruimte om je huis hebt. Daarnaast geven ze veel privacy doordat je van buiten niet naar binnen kunt kijken, maar van binnen nog wel naar buiten. Zo heb je niet het gevoel dat je volledig afgesloten bent, maar heb je geen last van de warmte en felle zonnestralen in huis.

Zonneschermen

Naast het weren van de zon in huis hebben zonneschermen nog een extra functie; ze zorgen er namelijk voor dat je op je terras ook uit de zon kunt zitten. Zo ben jij helemaal in controle over de temperatuur in huis én op het terras. Je ideale zonnescherm stel je helemaal zelf samen zoals jij dat wilt: de uitvoering, de bediening en de kleur van het doek bieden tal van mogelijkheden.

Markiezen

Wie kent ze niet? Die mooie, sfeervolle markiezen aan een huis? Markiezen zorgen voor een heerlijke koele woning in de zomer, en ze zijn tegelijkertijd een echte aanwinst voor de uitstraling van je huis. Ze zijn, net als zonneschermen, verkrijgbaar in talloze dessins. Zo ontwerpen we de markiezen volledig naar jouw smaak.

Advies aan huis

Wil je wat meer informatie of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op. We komen vrijblijvend met stalen bij je langs om je te voorzien van een vakkundig en eerlijk advies. Zet jij de koffie vast klaar? Een afspraak maak je telefonisch via 0578-574460 of door een mail te sturen