Maak je huis ready voor het voorjaar!

Hoewel we nu nog even last hebben van een staartje winter, staat het voorjaar snel genoeg voor de deur. Tijd om je huis klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan goede horren voor de ramen? En geschikte zonwering om je huis koel te houden zodra het echt warm wordt? Zo niet: geen paniek! In deze blog benoemen we alle mogelijkheden om je huis klaar te stomen voor het voorjaar. Lees je mee?

Bzzzz… Bzzz… 

Aaarrghhh! Niets is zo vervelend als muggen en ander ongedierte in huis. Zodra het kwik ook maar iets boven de gemiddelde temperatuur rijkt, ontwaken alle diertjes uit hun winterslaap. Tijd voor goede horren! Maar wat maakt nu een goede hor?

  • Ga altijd voor A-kwaliteit

Als je al eens gekeken hebt naar horren – bijvoorbeeld bij een bouwmarkt – zul je gezien hebben dat er genoeg keuze is in B-kwaliteit. Toch adviseren we je om te kiezen voor A-kwaliteit. Horren van hoge kwaliteit gaan jarenlang mee, wat het de investering zeker waard maakt. 

  • Kies voor maatwerk

Sommige mensen vinden horren simpelweg niet mooi. Om te voorkomen dat horren de uitstraling van je woning wegnemen, is het van belang om te kiezen voor horren op maat. Daarnaast is het assortiment in horren de laatste jaren flink uitgebreid, waardoor je je eigen smaak steeds meer kunt laten terugkomen én je de horren kunt aanpassen op de stijl van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gaas met diverse kleuren, dessins en structuren.

  • Kijk ook eens naar horren met extra functies

Wist je dat horren tegenwoordig niet alleen ongedierte tegenhouden? Luxaflex® heeft zelfs gaas ontwikkeld dat pollenwerend is. Perfect voor hooikoortspatiënten dus!

Bescherm je huis tegen de zon

De Nederlandse zomers worden steeds warmer, waardoor het steeds lastiger wordt om de warmte buiten te houden. Zorg daarom voor goede zonwering rondom je huis. Hiermee houd je niet alleen de warmte tegen, maar bescherm je ook je interieur tegen de zon. Veel stoffen kunnen namelijk verkleuren door het zonlicht. We zetten de verschillende typen zonwering voor je op een rijtje!

  • Rolluiken

Wie kent ze niet: rolluiken. Ze bevorderen de temperatuur in je woning, of het buiten nu warm of koud is. Dat heeft niet alleen een positief effect op je leefcomfort, maar ook op je portemonnee! Rolluiken zijn een duurzame investering en gaan jaren mee. Daarnaast zijn ze ook nog eens inbraakwerend én geven ze veel privacy aan je woning.

  • Screens

Screens worden wel eens door de war gehaald met zonneschermen. Om verwarring te voorkomen: screens zijn vlakhangende, zonwerende stoffen die ervoor zorgen dat zonlicht en warmte optimaal gefilterd worden. Doordat screens vlak tegen de gevel van je woning hangen, geven ze ook nog eens veel privacy en besparen ze veel ruimte. Ook zorgt de vlakke montage voor een strakkere uitstraling dan bijvoorbeeld een zonnescherm. Het grootste voordeel van screens: in tegenstelling tot rolluiken zijn ze deels lichtdoorlatend, waardoor er vaak nog genoeg licht binnenvalt. De lampen kun je dus gewoon uit laten! Dat scheelt ook weer in je portemonnee 

Screen
  • Zonneschermen

Zonneschermen geven je niet alleen de controle over de temperatuur ín je huis, maar ook op het terras! Het ideale zonnescherm stel je zelf samen op basis van de gewenste uitvoering, de bediening en de kleur van het doek. Zo stem jij het zonnescherm helemaal af op de uitstraling van je woning.

Zonnescherm op maat Luxaflex
  • Markiezen

Last maar zeker niet leastmarkiezen zorgen voor een heerlijk koele woning in de zomer en zijn tegelijkertijd een prachtige aanwinst voor je huis. Ze hebben een klassieke uitstraling en zijn daarnaast verkrijgbaar in tal van dessins. Zo stem jij de markiezen helemaal af op je woning.

Markies

Onze horren en zonwering worden volledig op maat gemaakt en worden vakkundig gemonteerd, zodat jij je nergens druk over hoeft te maken. We begrijpen dat je de materialen en kleuren het liefst zelf even wilt ervaren en voelen. Daarvoor ben je  (op afspraak) van harte welkom in onze winkel! We leggen je graag alles uit over onze materialen en de verschillende mogelijkheden. Zo maak jij gegarandeerd de juiste keuze en is je woning helemaal klaar voor het voorjaar.

Boek hier online je afspraak bij ons in de winkel.

Blijf je liever thuis? Geen punt! We komen graag met stalen bij je langs om je te voorzien van een goed en eerlijk advies. Neem voor een afspraak aan huis even contact op. Stuur een mail naar info@kolkmanwonen.nl of bel naar 0578 574 460. Tot snel!