Flexa Kleur van het jaar 2022: Bright Skies

Raamdecoratie op maat laten maken door een specialist

De herfst is pas net aangebroken, maar de afgelopen maanden zijn de experts van Flexa al druk bezig geweest met de woontrends voor het nieuwe jaar. Zoals je misschien wel weet, kiest Flexa ieder jaar een ‘trendkleur van het jaar’, die gebaseerd wordt op de bijzonderheden van dat jaar.

Inmiddels is de Flexa trendkleur voor 2022 onthuld: Bright Skies. In deze blog lees je hoe de trendkleur van 2022 eruit ziet, waar deze op gebaseerd is en geef ik je graag tips hoe je de trendkleur kunt toepassen in je eigen huis!

Bright Skies: hoe ziet dat er dan uit?

Zoals ik net al noemde, baseert Flexa de trendkleur vaak op de bijzonderheden van dat jaar. Nu we een jaar achter de rug hebben dat in het teken stond van een pandemie, hebben we de tijd gehad om onszelf te herontdekken. Ik hoorde vaak genoeg geluiden om me heen als ‘Dit gaat de kijk op het leven écht veranderen’,  of ‘zal het ooit weer worden zoals het was?’ 

Hierdoor is er een tijd aangebroken voor een nieuwe benadering, met een heldere blik en hervonden plezier. En daarop is de trendkleur van het jaar 2022 gebaseerd.

Het thema is ‘Een teug frisse lucht’. Daaruit komt de kleur Bright Skies, een lichtblauwe tint die een optimistische en luchtige uitstraling heeft. En een mooie bijkomstigheid: de lichtblauwe kleur is fris en past daardoor bij veel verschillende kleurpaletten!

Kleurenpalletten met Bright Skies

Om het combineren met Bright Skies wat makkelijker te maken, heeft Flexa vier kleurenpaletten ontwikkeld. De vier paletten staan ieder voor een eigen woontrend.

Studio Kleuren

Dit kleurpalet is rustgevend voor de ziel. De kleuren in dit palet zijn kalmeert, geeft warmte en een tikje glamour. Samen met de kleur Bright Skies heeft dit palet een ideale samenstelling voor een plek waar je kunt wegdromen en ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.. Hóe romantisch 

Workshop Kleuren

Dit kleurpalet is een stuk krachtiger dan het vorige kleurpalet en staat voor de veranderende rol van ons huis. De kleuren geel, roze en groen geven je huis een frisse aanblik en combineren perfect met Bright Skies. Voor wie eens iets gewaagds wil proberen!

Greenhouse Kleuren

In de tijd van de pandemie trok iedereen eropuit in de natuur, en dat is wat je terugziet in dit kleurpalet. Met deze kleuren haal je de positieve effecten van de natuur naar binnen. Het palet is een mix van blauw-, groen-, en grijstinten. Samen met Bright Skies weerspiegelt dit palet het buitenleven in je interieur. 

Salon Kleuren

En dan.. Last but not least. Het kleurpalet Salon Kleuren heeft een luchtige en neutrale uitstraling. Voor sommigen klinkt dat misschien saai, maar het geeft heel veel licht en positiviteit aan in je interieur. In combinatie met Bright Skies is dit kleurpalet eigenlijk geschikt voor iedere woonruimte. Ideaal dus als je niet van heftige kleuren houd, maar wel eens wat sfeer in je huis wilt brengen!

Met welk kleurpalet ga jij het nieuwe jaar in?

Interieuradvies nodig?

Heb je vragen over je interieur of is je woninginrichting aan vernieuwing toe? Maak dan gerust een afspraak in onze winkel. Op deze manier hebben we alle aandacht voor jou en kunnen we je het beste voorzien van een persoonlijk advies!