Energie besparen met je interieur? Het kan!

Alle voordelen van duette shades

Nu de gasprijzen door het dak schieten zijn we steeds op zoek naar manieren om de energierekening te verlagen. Veel mensen voelen de druk op hun portemonnee en koopkracht toenemen. Om de financiële impact zoveel mogelijk te beperken willen we energiezuinig leven. We willen de warmte in huis houden, zetten de verwarming een graadje lager dan we gewend zijn en douchen korter. Want dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Maar wist je dat je met een paar aanpassingen in je interieur al energie kunt besparen? In deze blog geven we je tips om slim energie te besparen.

Isolerende raambekleding

Wil je vandaag nog beginnen met energie besparen? Denk dan eens aan isolerende raambekleding. Met goede raambekleding kun je namelijk flink wat energie besparen. Hoeveel energie je daadwerkelijk kunt besparen met gordijnen hangt af van een aantal factoren.

Ten eerste is het van belang welke stof je kiest voor je gordijn. Over het algemeen isoleren stoffen met een dicht geweven structuur het beste doordat ze een goede afsluiting hebben. Ook rijke stoffen zoals velours en chenille hebben een sterk isolerend effect vanwege het volumineuze garen. Wil je een nóg beter effect? Laat het gordijn dan voeren om de warmte volledig binnen te houden. Als je zorgt dat het raam goed wordt omsloten houden ze de kou buiten en de warmte binnen. Dat is niet alleen slim, maar ook hartstikke stylish!

Bespaar energie met isolerende rolluiken

Een andere optie om energie te besparen met je interieur is het plaatsen van rolluiken. Deze werken als het ware als luchtbuffer tussen het glas en het rolluik. Het zorgt voor een extra isolatielaag die de kou tegenhoudt en voorkomt dat de warmte naar buiten glipt.

Maar hoeveel energie bespaar je nu daadwerkelijk met rolluiken? Wanneer je geen rolluiken hebt, gaat zo’n 37% van alle warmte in huis verloren via de ramen. Bij enkel glas is dit percentage vanzelfsprekend hoger, maar zelfs bij dubbel glas is dit percentage flink. Zou je rolluiken plaatsen? Dan bespaar je gemiddeld 10% per jaar op je energierekening.

Hoeveel energie bespaar je met rolluiken?

Laten we de energiebesparing bij rolluiken eens concreet maken. Een gemiddeld huishouden gebruikt volgens het NIBUD zo’n 1190 m3 gas per jaar. Met een gemiddelde gasprijs van € 2,79 per m3 bespaar je op een jaarbedrag van € 3320,- zo’n € 332,- per jaar. Dat is dus een serieuze overweging waard!

Enneh.. denk jij bij rolluiken nog steeds aan die lelijke witte roosters van vroeger? Think again! Inmiddels zijn er erg mooie rolluiken te verkrijgen van kunststof in een verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen, die absoluut geen afbreuk doen aan de uitstraling van je woning.

Snel energie besparen

Heb je je inmiddels goed verdiept in de verschillende mogelijkheden om je gasverbruik te verlagen, en wil je direct energie besparen? Maak dan een afspraak voor advies aan huis. We komen vrijblijvend bij je langs met onze winkel op wielen om de mogelijkheden te bespreken en je de stalen te laten zien. Zo kunnen we ter plekke de raampartij(en) bekijken en bepalen welke energiebesparende oplossing het beste bij jou en je woning past.