Energie besparen met isolerende raamdecoratie

isolerende raamdecoratie

Nu de gasprijzen door het dak schieten, proberen we zoveel mogelijk energie te besparen. Van het dichten van spleten en kieren tot het plaatsen van radiatorfolie; we hebben het allemaal voorbij zien komen. Maar wat veel mensen nog niet beseffen, is dat isolerende raambekleding een belangrijke schakel is in energiezuinig wonen. Energieleverancier EON stelde vast dat maar liefst 37% van de warmte in huis verloren gaat via deuren en ramen. Met het maken van de juiste keuze kun jij dus flink wat energie besparen. Maar wat zijn de opties voor energiebesparende raamdecoratie?

Isolerende raamdecoratie

Raamdecoratie kan je helpen om energie te besparen. Dat klinkt deels voordehandliggend, maar we leggen het je graag even uit. Raamdecoratie heeft een isolerende werking. In de winter houdt raamdecoratie de warmte binnen, terwijl het in de zomer juist de warmte buiten houdt. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op het energieverbruik van je warmtebron, of dit nu een verwarming, vloerverwarming of airconditioning is. Zo bespaart raamdecoratie energie.

Welke raamdecoratie isoleert het beste?

In principe kunnen bijna alle soorten raamdecoratie energie besparen. Toch is er zeker een koploper op het gebied van isolerende raamdecoratie: Duette® Shades. Deze raambekleding kenmerkt zich door de dubbele plooi en honingraat cellen, waarin lucht wordt vastgehouden voor een isolerende werking. Duette® Shades filteren dus niet alleen het daglicht, maar reguleren ook de temperatuur. Daarnaast werken Duette® Shades ook nog geluiddempend en weren ze tot wel 60% weerkaatsing van het geluid. Een perfecte oplossing voor een woning met veel ramen en harde vloeren.

Energie besparen met Duette® Shades

We kunnen wel concluderen dat Duette® Shades de beste optie zijn voor isolerende raamdecoratie. Door de dubbele stof en de tussenliggende honingraatstructuur houden ze het huis in de winter warm en in de zomer koel. Daarnaast geven Duette® Shades een perfect evenwicht tussen privacy en licht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende trendy stoffen en dessins en worden op maat gemaakt voor jouw ramen. Hierdoor sluiten Duette® Shades perfect aan op het glas en zorg je dat de lucht tussen het raam en de raambekleding goed gescheiden blijft van de rest van de ruimte. Dat is lief voor de natuur én voor je portemonnee!

Wil je meer weten over de isolerende werking van Duette® Shades? We komen graag bij je langs voor een advies op maat!