Een vloerkleed kiezen? Dat doe je zo!

Er zijn een heleboel redenen waarom een vloerkleed een must is voor je interieur. Je voeten blijven lekker warm en het loopt ontzettend lekker, maar een vloerkleed zorgt ook voor een betere akoestiek in huis. Bij Kolkman Wonen zet je het ontwerp van je vloerkleed nu helemaal naar je hand: het materiaal, de afwerking, het formaat en de vorm kies je nu namelijk gewoon zelf! Dat klinkt als een droom die uitkomt, maar hoe kies je nu eigenlijk het perfecte vloerkleed voor jouw woonruimte? Deze blog helpt je door de verschillende stappen heen.

Wat wordt de functie van je vloerkleed?

Bedenk eerst eens waarom je eigenlijk een vloerkleed in huis wilt. Een aantal redenen noemde we net al:

  • Je wil warme voeten in huis
  • Je wil je woonruimte een warmere sfeer geven
  • Je bent op zoek naar betere akoestiek in huis
  • Misschien zoek je een zachte ondergrond waar je kinderen op kunnen spelen

Op basis van de functie kies je straks het materiaal, de afwerking, de vorm en het formaat van je vloerkleed. Als je op zoek bent naar warme voeten in huis zul je misschien kiezen voor een hoogpolig kleed, terwijl dat voor de kinderspeelplek niet de meest praktische keuze is.

Het formaat

Voor het bepalen van de maat van het vloerkleed kun je kijken naar de opstelling van je woonkamer. We adviseren vaak om het vloerkleed onder de bank en de salontafel te leggen. Zo verbind je deze meubels met elkaar en zorgt het vloerkleed voor een gezellig geheel. Als je hiervoor gaat, baseer je het formaat van het vloerkleed op de breedte van je bank en de diepte van je salontafel.

Wil je gaan voor een intiemer effect? Leg dan het vloerkleed voor de zitmeubels in plaats van eronder. Hiervoor kun je dan ook beter kiezen voor een kleiner vloerkleed.

Ben je juist op zoek naar een vloerkleed voor de eetkamer? Let dan vooral goed op dat je met je stoel nog achteruit kunt schuiven. Hiervoor kun je het beste een overschot van 60 cm aanhouden aan alle zijden.

De vorm

De standaard vormen voor een vloerkleed kennen we allemaal wel: rond, vierkant, maar meestal rechthoekig. Bij Kolkman Wonen kun je nu ook gaan voor een vloerkleed in organische vorm.

Bij de vorm van een vloerkleed ligt het er net aan wat je smaak is. Een rechthoekig vloerkleed geeft bijvoorbeeld extra nadruk op de vorm van een rechthoekige kamer, maar met een rond kleed geef je juist weer een speels effect aan de ruimte.

De kleur

Het leukste onderdeel van alles: de kleur van je vloerkleed. Natuurlijk is dit voor het grootste deel een kwestie van smaak, maar we adviseren altijd om te kiezen voor een kleur (of in ieder geval een stukje kleur) die ergens anders terug komt in de kamer.

Daarnaast is het natuurlijk een afweging of je liever na twee jaar een ander kleed kiest, of dat je in één keer voor een goede investering gaat. In dat laatste geval is het logischer dat je voor een neutrale kleur kiest waar je niet snel op uitgekeken raakt. Toch kan een vloerkleed in een opvallende kleur echt een eyecatcher zijn voor je woonruimte! Bekijk hier alle kleuren waar je uit kunt kiezen bij het ontwerpen van je customize vloerkleed. 

Het materiaal

Na het bepalen van het uiterlijk van je vloerkleed is het ook verstandig na te denken over welk soort materiaal je voorkeur heeft. Doorgaans zijn er twee soorten materiaal te onderscheiden: natuurlijk materiaal (zoals katoen, sisal en wol) en synthetisch materiaal. Natuurlijke materialen geven vaak een stoere en luxe uitstraling aan een ruimte en zijn daarom ook erg populair. De meeste stoffen in ons assortiment voor customize vloerkleden zijn van natuurlijk materiaal gemaakt.

Meer weten over onze customize vloerkleden? Neem gerust contact op! We zijn telefonisch te bereiken op 0578-574460, of stuur een mail naar info@kolkmanwonen.nl. Liever direct een offerte aanvragen? Dat kan hier!