De prijs van een traprenovatie: wat je moet weten

PVC traprenovatie Apeldoorn

Bij Kolkman Wonen begrijpen we als geen ander hoe belangrijk je trap is voor de algehele uitstraling van je huis. Nu krijgen we als interieuradviseurs vaak de vraag “Wat kost een traprenovatie nou eigenlijk?” Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig als je misschien zou denken. Over het algemeen kun je verwachten dat een traprenovatie ergens tussen de € 2.500 en € 3.500 zal kosten. Maar de prijs van een traprenovatie kan behoorlijk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. In deze blog leg ik je uit wat deze factoren zijn en hoe ze de uiteindelijke kosten van je traprenovatie kunnen beïnvloeden.

Factoren die de prijs van een traprenovatie bepalen

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een traprenovatie kunnen beïnvloeden. Hieronder noem ik de belangrijkste voor je op:

  • Vorm van de trap: De vorm van je trap kan een grote invloed hebben op de kosten van de renovatie. Een eenvoudige, rechte trap is bijvoorbeeld meestal goedkoper om te renoveren dan een complexe, gedraaide trap zoals een wenteltrap of spiltrap.
  • Soort trap: Het soort trap dat je hebt, kan ook een verschil maken. Een open trap is meestal goedkoper om te renoveren dan een dichte trap. Bovendien kan het dichtmaken van een open trap extra kosten met zich meebrengen.
  • Grootte van de trap: Het spreekt voor zich dat een grotere trap meer zal kosten om te renoveren dan een kleinere trap. De hoogte, breedte en diepte van je trap bepalen hoeveel materiaal er nodig is voor de renovatie, en dus ook hoeveel het zal kosten.
  • Soort renovatie: Er zijn verschillende manieren om een trap te renoveren, en elke methode heeft zijn eigen kosten. Bij Kolkman Wonen werken we met overzettreden die we als het ware over de bestaande treden plaatsen. Dit bespaart je de kosten en het gedoe van het uitbreken van de oude trap, en meestal staat je nieuwe trap al binnen een dag. Zonder hak- of breekwerk!
  • Trapbekleding: De bekleding die je kiest voor je trap kan ook een grote invloed hebben op de kosten. We hebben een groot aantal mogelijkheden, van houtlook tot betonlook tot zelfs bekleding in leer.

Extra kosten

Wil je je trap nét dat extra beetje schwung geven? Dan kun je de traprenovatie uitbreiden met extra traponderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van trapleuningen en balustrades, trapverlichting, stootborden in een andere afwerking dan de rest van de trap, en veiligheidsprofielen. In dat geval ben je niet alleen extra kosten kwijt aan het materiaal, maar ook aan de montagekosten.

De afwerking

Een belangrijk onderdeel van elke traprenovatie is de afwerking. Bij Kolkman Wonen zorgen we ervoor dat je trap perfect op maat is, zonder naden of kieren. Ferdy, onze ervaren vakman, weet als geen ander hoe hij dat moet doen. Wij zijn pas tevreden met de afwerking wanneer jij ook tevreden bent! Een mooie afwerking kan nou net het verschil maken tussen een trap die er ‘oké’ uitziet en een trap die er fantastisch uitziet. En zeg nou zelf, we gaan allemaal voor dat laatste toch?!

Traprenovaties in regio Apeldoorn

Wil je een traprenovatie laten doen door een specialist? Wij bieden hoogwaardige traprenovatiediensten in Apeldoorn en omgeving. Of je nu kiest voor een prachtige houtlook of een strakke betonlook, wij hebben de expertise en het vakmanschap om jouw trap om te toveren tot een stairway to heaven.

Wil je precies weten wat de renovatie van jouw trap gaat kosten? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor advies aan huis. We komen graag met onze bus vol stalen bij je langs om de trap te bekijken. Zo kun jij je wensen aan ons voorleggen en geven wij je een eerlijk en professioneel advies. Daarna kunnen we een offerte op maat voor je maken, zodat je precies weet wat jouw droomtrap gaat kosten. Tot snel!