De juiste vloer voor een druk gezinsleven

pvc vloer
[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Je kent het vast wel: de wekker gaat, kids eruit, nog snel alle broodtrommels vullen terwijl manlief net met doorweekte honden de keuken binnenstormt. Je vloekt en tiert dat die honden toch wel éven in de schuur hadden kunnen opdrogen, totdat je kind van 4 nog eens haar beker melk van tafel stoot. Herkenbaar?

Deze dagelijkse situaties horen er nu eenmaal bij. Maar dan is het wél zo fijn dat je een vloer hebt die dit dagelijkse geweld aankan. In deze blog helpen we je bij het kiezen van de beste vloer bij jouw lifestyle!

  1. PVC

Herken je bovenstaande situatie? Dan is PVC met stip de beste vloerkeuze voor jou! PVC  staat voor polyvinylchloride, wat betekent dat de vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof. Deze is afgewerkt met een beschermende toplaag. Dat klinkt misschien niet heel natuurlijk, maar dankzij de uitgewerkte technieken van vandaag de dag is PVC bijna niet meer te onderscheiden van echt hout!

Bij het kiezen van je PVC vloer let je vooral op de sterkte van de toplaag. Een goede PVC vloer kan maar liefst 25 jaar meegaan. Dat is inclusief natte hondenpoten, spelende kinderen én omgestoten bekers melk 😉 Meer weten over PVC vloeren? Klik dan hier.

2. Vinyl

Vinyl is een sterke en onderhoudsvriendelijke vloer, die verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren en dessins. Van beton tot houtlook, voor iedere woonstijl zijn genoeg mogelijkheden. Vinyl bestaat, net als PVC, uit meerdere lagen polyvinylchloride. Maar wat is dan het verschil tussen een PVC en een vinyl vloer? Ik leg het je even uit.

Beide vloeren bestaan uit meerdere lagen polyvinylchloride, maar de onderste laag van vinyl is een stuk zachter dan bij PVC. Dit maakt vinyl een soepelere vloer dan PVC. Ondanks de soepelere onderlaag is vinyl een supersterke vloer voor een huishouden met kids en huisdieren.

Verder is vinyl een echte gemaksvloer. Je hoeft hem alleen maar te stofzuigen en af en toe te dweilen. Ook is het goed te combineren met vloerverwarming en voelt het zacht aan aan je voeten. Dat maakt vinyl de waardige nummer 2 in deze lijst! Meer weten over vinyl? Klik dan hier.

3. Een stevig parket

Een houten vloer is misschien niet de eerste vloer waar je aan denkt bij een druk gezinsleven met kids en huisdieren. Toch is een stevig parket met een sterke laklaag een prima deelnemer in dit lijstje.

Kies je voor een houten vloer, dan kies je voor een robuuste vloer met een authentieke uitstraling. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren, van zwart tot lichtgrijs en van licht eiken tot diep bruin. Je houten vloer zal wat meer onderhoud vragen dan een PVC of vinyl vloer, maar dat weegt niet op tegen de waanzinnige uitstraling van de vloer!

Laat je altijd even informeren in onze winkel over de mogelijkheden van een houten vloer en de verschillende laklagen. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe vloer bestand is tegen het drukke gezinsleven! Meer weten over parket? Klik dan hier.

Voor welke vloer zou jij gaan met kids en huisdieren?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]