De beste interieurtips als je voor zwarte jaloezieën kiest

horizontale zwarte jaloezieen badkamer

Als woninginrichters krijgen we vaak de vraag wat onze mening is over zwarte jaloezieën in de woonkamer. Zodra je op internet gaat zoeken lees je namelijk zó veel verschillende meningen. De één zegt dat je het nooit moet doen; je ziet er namelijk alles op. De ander vindt het prachtig en raadt het iedereen aan. Maar door deze overload aan informatie weet je al helemaal niet meer welke keuze je moet maken. Daarom geven wij je de belangrijkste info en tips wanneer je voor zwarte jaloezieën wilt gaan.

Voor- en nadelen van zwarte jaloezieën

Hoe je het ook went of keert, houten jaloezieën zijn de perfecte raamdecoratie om privacy te creëren zonder daglicht weg te nemen. Wanneer je voor zwarte jaloezieën kiest, ontkom je er niet aan dat je interieur iets donkerder wordt. Maar wanneer je genoeg natuurlijke lichtinval hebt, kun je je afvragen of dit zo’n groot probleem is. Doordat je een donker element in je interieur toevoegt, kan dit juist voor een knus gevoel zorgen in huis. Daarnaast zorgen zwarte jaloezieën voor een stoer interieur en zijn ze perfect in combinatie met een lichte woning met een licht interieur.

Even alle voor- en nadelen van zwarte jaloezieën in huis:

Voordelen van zwarte jaloezieën

  • Zwarte jaloezieën geven veel privacy
  • Je behoudt het zicht naar buiten, maar haalt het zicht naar binnen wel weg
  • Je kunt de lichtinval precies zo bedienen zoals je zelf wilt; wel zo fijn met die felle zon op je computerscherm!
  • Ze geven een stoere en natuurlijke uitstraling
  • Ze zijn volledig af te stemmen op jouw wensen. Zo kies je zelf de kleur, de lamelbreedte en de ladderband.
  • Ze hebben een lange levensduur, je kunt dus extra lang genieten van je nieuwe raamdecoratie

Nadelen van zwarte jaloezieën

  • Op zwarte jaloezieën zie je meer stof dan op andere kleuren raamdecoratie, waardoor je ze wekelijks moet meenemen in je schoonmaakronde (gelukkig zijn er genoeg manieren om ze makkelijk schoon te houden, zoals met een Swiffer duster. Hierdoor hoef je je dus niet tegen te laten houden om zwarte jaloezieën te nemen!)
  • In de zomer nemen zwarte jaloezieën meer warmte op dan lichte jaloezieën. Als je de jaloezieën op het zuiden hebt hangen, kan dit een nadeel zijn voor de temperatuur in huis.

Ga bij het maken van je keuze dus vooral na of je genoeg lichte elementen hebt in je woning om voor zwarte jaloezieën te kiezen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op, we komen graag bij je langs voor een vrijblijvend advies!

Interieurtips bij zwarte houten jaloezieën

Zwarte houten jaloezieën hebben dus genoeg voordelen. Maar de belangrijkste vraag is eigenlijk; hoe combineer je ze met je interieur? En waar komen ze het beste tot hun recht? Dat is waar wij je graag bij helpen!

Zwarte jaloezieën passen bij bijna elke woonstijl

Of je nu een industrieel, modern of landelijk interieur hebt; zwarte jaloezieën passen zich eigenlijk aan aan elk interieur. In een hotel chic interieur geven ze nét dat extra beetje sjeu aan de woning, in een industrieel interieur maken ze de boel nog nét even wat stoerder. En in een Scandinavisch interieur geven zwarte jaloezieën net wat meer pit.

Kies een uitvoering die jouw interieur versterkt

Zoals we eerder al noemden, kun je zwarte houten jaloezieën helemaal afstemmen op jouw smaak. Zo kun je de lamelbreedte bepalen en een formaat en kleur voor de ladderband kiezen. Iedere uitvoering geeft een ander effect, dus we adviseren je om hier goed bij stil te staan. Over het algemeen geldt hoe breder de lamelbreedte, hoe robuuster het effect. In een industriële woning zou dat beter tot zijn recht komen dan in een rustig, Scandinavisch interieur.

De ladderband is verkrijgbaar in verschillende breedtes en dessins. Ook hier geldt weer; hoe breder de band, hoe robuuster het effect. Ga je liever voor een rustige uitstraling? Kies dan een niet al te opvallende ladderband in dezelfde kleur als de lamellen.

Zwarte jaloezieën combineren met gordijnen

Een gouden combinatie! Zowel lichtdoorlatende als verduisterende gordijnen werken goed samen met jaloezieën. Niet alleen geven gordijnen een stijlvolle touch aan de jaloezieën, ze zorgen voor een perfecte wisselwerking gedurende de dag. Wil je overdag wat meer licht in huis halen? Hup, jaloezieën omhoog, gordijnen toe. En wil je ‘s avonds wat meer privacy? Je snapt het al. Jaloezieën omlaag en eventueel dicht, gordijnen open.

Zwarte houten jaloezieën in verschillende ruimtes

In principe werken houten jaloezieën in elke ruimte. Let wel op dat vuil en vocht het hout kunnen aantasten. In de keuken en de badkamer zou je dus rekening moeten houden met de afstand naar het fornuis, de wasbak en een douche of bad.

Wat kosten houten jaloezieën op maat?

Eerlijk is eerlijk, kwalitatieve houten jaloezieën op maat zijn niet goedkoop. De kosten hangen af van het formaat van de jaloezieën, de lamelbreedte en de ladderband die je kiest. Daarentegen hebben houten jaloezieën een lange levensduur, dus het is zeker een goede investering op de lange termijn. Van kwalitatieve houten jaloezieën op maat kun je zeker 20 jaar blijven genieten.

Interieuradvies voor raamdecoratie in Apeldoorn

Ben je op zoek naar een expert op het gebied van raamdecoratie in Apeldoorn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We komen vrijblijvend bij je langs met onze stalen om je te voorzien van een eerlijk en professioneel advies. Daarnaast kunnen we direct zien om welke ruimte het gaat en eventueel de benodigde maten inmeten voor een passende offerte.