5x zo maak jij je huis winterklaar!

De dagen worden steeds korter (en kouder!) en wat is er dan fijner dan thuiskomen in een warm, sfeervol huis? Met deze vijf tips tover je je huis binnen no-time om in een warm winterparadijs.

Tip 1: Ga voor een andere indeling

Grote kans dat je het hele jaar al naar dezelfde indeling kijkt in je woonkamer. Zonde, want schuiven met je meubels kan juíst zo leuk zijn! Heb je een lekkere luie stoel in je woonkamer? Schuif deze dan eens richting de lichtste hoek van je huis. Zo pak je in de donkere maanden toch nog wat meer zonlicht terwijl je je kopje thee drinkt. Weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan gewoon eens met wat schuiven. Zo ga je de ruimte vanzelf op een andere manier zien en misschien krijg je wel een idee voor de perfecte indeling!

Tip 2: Meer stof in huis

Breng wat meer stof in huis! En dan bedoel ik natuurlijk geen huisstof  Maar mooie zachte voorwerpen, zoals kussens of plaids. Door hun zachte uitstraling geven ze gelijk een warme twist aan je interieur. 

Tip 3: Ga voor winterkleuren

Ieder seizoen heeft zijn eigen kleuren. In de zomer zijn dit vanzelfsprekend wat fellere kleuren, in de winter stappen we over op warme, donkere tinten die het huis wat gezelliger maken. De trendkleuren van dit najaar zijn bordeaux rood, donker groen, goud en zilver. 

Natuurlijk wil je in de zomer ook weer meegaan met de seizoenskleuren en wil je niet ieder half jaar je muren schilderen. Pas deze warme winterkleuren daarom vooral toe in accessoires. Deze kun je ieder seizoen makkelijk verwisselen. En na de zomer is het best wel heel leuk om weer eens te zien wat je allemaal in de kast hebt liggen!

Tip 4: Isoleer slim met de juiste raambekleding

Niks is vervelender dan het koud hebben in je eigen huis. Voel jij de tocht door de ramen komen? Dan kan slimme raambekleding een oplossing voor je zijn. Sommige typen raambekleding zijn nu eenmaal meer isolerend dan de andere. Neem bijvoorbeeld duettes: deze zijn extra isolerend door hun honingraatstructuur. In de winter houden ze de kou buiten, en in de zomer houden ze het binnen juist lekker koel! Wil je graag meer advies over isolerende raambekleding? Maak dan een afspraak bij ons in de winkel of bij jou thuis.

Tip 5: Omarm het seizoen

En als laatste: omarm de winter! Sommigen ervaren de winter als de donkere, minder leuke periode van het jaar. Maar dat is helemaal niet nodig! Ik zeg altijd: omarm het seizoen, ieder jaargetij heeft zijn charme. Schuif ’s avonds eens lekker op de bank, onder een warm deken en laat de vers gebakken appeltaart maar komen. Kaarsjes aan, gordijnen toe. Genieten maar!