5 tips om hoge stookkosten te vermijden in het nieuwe jaar

Kolkman-15

Vanaf het nieuwe jaar gaan we meer betalen voor onze energierekening. Gelukkig zijn er genoeg slimme manieren om de warmte binnen te houden. Wij geven je 5 tips om er lekker warmpjes bij te zitten in het nieuwe jaar!

1. Investeer in rolluiken

Eerlijk is eerlijk: dit is hét moment om te investeren in rolluiken. Naast dat ze in de winter de warmte lekker binnen houden, blijft je huis in de zomer heerlijk koel en profiteer je ook nog eens van optimale privacy. Rolluiken zijn dan eenmalig een investering voor je woning, maar uiteindelijk heeft dit een positieve werking op je portemonnee.

Rolluik

2. Ga voor isolerende raamdecoratie

Je zult versteld staan hoeveel warmte de juiste raambekleding binnen kan houden! Met stip op nummer één staat een lekker dik gordijn. Dat geeft niet alleen veel sfeer aan je woning, maar houdt de warmte ook binnen: een win win voor je interieur dus 

Ga je liever voor iets strakkers? Dan zijn Duette Shades een fantastisch alternatief. 

3. Laat de zon haar werk doen!

Los van het feit dat een zonnetje sowieso al heeel erg lekker is in de winter, is het natuurlijk ook goed voor de warmte in huis! Laat de zon zoveel mogelijk naar binnen schijnen, gooi al je gordijnen open en laat de natuur haar werk doen!

4. Let op ramen en deuren

Misschien een simpele tip, maar het kan enorm schelen voor de warmte in huis. Zorg dat je ramen en deuren zoveel mogelijk dicht houd. Woon je in een ouder huis waar je veel last hebt van tocht? Ren dan eens naar de action voor een tochtrol en leg deze voor de deur/het raam waar de tocht vandaan komt. Kleine moeite, groot plezier!

5. Denk na over verschillende ruimtes

Oké, tuurlijk. Uiteindelijk hebben we die verwarming ook gewoon nodig zodra het kouder wordt. Probeer er dan goed over na te denken in welke ruimtes je de warmte echt nodig hebt. In de slaapkamer heb je het grootste deel van de dag geen verwarming nodig. Houd dan de slaapkamerdeur goed dicht, zodat de warmte lekker in je leefruimte blijft. En zodra je gaat slapen kan de thermostaat natuurlijk best een paar graden lager 

Kunnen we je helpen met advies over rolluiken of isolerende raamdecoratie? Boek dan vrijblijvend een afspraak in onze winkel. Zo hebben we alle tijd voor je en kunnen we je voorzien van een professioneel en eerlijk advies.